چوب حس زندگی و حیات را تداعی می‌کند/هنرهای سنتی در غربت و مظلومیت هستند

معاون صنایع‌دستی گفت: چوب و آثاری که با این عنصر شکل می‌گیرد حس زندگی و حیات را برای انسان تداعی می‌کند.

به گزارش میراث آریا(chtn) بهمن نامور مطلق، معاون‌صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح نمایشگاه نگاره‌های چوبی که صبح امروز با حضور جمعی از اساتید، پیشکسوتان و دانشجویان این هنر برگزار شد، گفت: زیبایی‌شناسی چوب طی چند سال گذشته مورد غفلت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در حوزه چوب حرف‌ها نگفته بسیاری وجود دارد، چوب در فرهنگ‌های مختلف جایگاه ویژه و متفاوتی دارد به طور مثال این عنصر طبیعی در فرهنگ چینی به عنوان عنصر پنجم شکل‌دهنده جهان شناخته می‌شود، مثال‌هایی از این دست بسیار زیاد است که می تواند نشان دهنده اهمیت چوب باشد.

نامورمطلق با اشاره به اینکه چوب با سایر عناصر فرق‌های اساسی دارد، یادآور شد: از نظر زیبایی‌شناسی هم بحث چوب با سایر عناصر فرق دارد چراکه در چوب حس زندگی و حیات جریان دارد در حالی که سنگ و فلز این حس را به انسان تداعی نمی‌کند.

معاون صنایع‌‎دستی همچنین چوب با مرتبط با عالم ماورا و قدسی دانست و ادامه داد: چوب در بسیاری از افسانه‌ها و در باورهای قدیمی عاملی سحدآمیز و مقدس بوده است، نگاه ما به چوب از گذشته نگاه ویژه‌ای بوده که این قضیه تصادفی نیست.

وی افزود: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی نشان می‌دهد ما تا چه میزان بضاعت و سرمایه داریم که باید از آنها استفاده کنیم، چوب حس پاکی و گرما را به اسنان منتقل می‌کند و ما برای حفظ این هنر باید به مبانی بنیادین بازگردیم.
نامورمطلق ادامه داد: هنرهای سنتی در غربت و مظلومیت هستند و ما می‌خواهیم صدای این هنرمندان مظلوم را به گوش همه برسانیم، اگر کار بنیادین در رابطه با زیبایی‌شناسی این هنر انجام نشود به مرور داشته‌هایمان از یاد می‌رود.

معاون صنایع‌دستی با اشاره به اینکه جای چوب در معماری داخلی خالی است، یادآور شد: در خانه‌های ما جای چوب خالی است و این در حالی است که در معماری داخلی آینده از چوب به عنوان عنصر اصلی استفاده خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: برای جاودانه شدن این هنر باید زیبایی‌شناسی هنرهای چوبی با جدیت در دستور کار قرار گیرد.

یادآور می‌شود، در این مراسم از 5 هنرمند پیشکسوت جواد شفایی در رشته گره چینی، اکبر صوتی در رشته مشبک کاری، محمدرضا ایلدارژاله در رشته سازسازی، شاهپور ترابی گودرزی در رشته معرق و حبیب‌الله مهره‌کش در رشته خاتم‌کاری تجلیل شد.

همچنین نمایشگاه نگاره‌های چوبی با حضور بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی کشور در سازمان میراث فرهنگی افتتاح شد.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139212183